Zunanji dodatki za računalnike

opticni-citalnikOptični čitalnik, tipkovnice, miške, zvočniki, multifunkcijska naprava in druge naprave so dodatki, s katerimi se srečujemo na vsakodnevni ravni, čeprav jim ne posvečamo posebne pozornosti. Vsekakor lahko ti dodatki dodobra izboljšajo našo uporabniško izkušnjo z računalnikom. Miška in tipkovnica sta po vsej ena izmed najbolj pomembnih zunanjih dodatkov za računalnik. Ker z računalnikom komuniciramo samo z njima, je ključnega pomena, da sta kvalitetna. Dobra miška vas bo sicer stala kar nekaj denarja, kupite lahko sicer tudi tako za 10€, a po mojih izkušnjah se veliko bolj splača kupiti miško za 50€ ali več , saj so te bolj kvalitetne, zdržale pa vam bodo veliko časa. Tudi kvalitetna tipkovnica vam lahko prihrani kar nekaj težav. Tipkanje na dobro tipkovnico bo veliko bolj udobno in hitrejše. Cene tipkovnic se začno že od 10€ dalje, kvalitetne mehanske tipkovnice z mehanskimi stikali pa vas bodo stale kar precej več denarja a se vsekakor splača.

Če ste ljubitelj glasbe pa boste brez zvočnikov težko preživeli. Ti naj bodo kvalitetni, če veliko gledate filma, boste primorani skleniti kompromis in kupiti 5.1 ali celo 7.1 sistem, čeprav se za poslušanje glasbe najbolje obnesejo 2.1 zvočniški sistemi. Cene zvočniških sistemov so precej nizke, a tu še posebej velja pregovor »malo denarja, malo glasbe«, zato bodite za zvočnike pripravljeni odšteti malce več.

Tu so še tiskalniki in razni drugi dodatki, vseh je zagotovo preveč, da bi pregledali vse v tem članku. Ponudbo teh dodatkov si oglejte v kateri izmed specializiranih trgovin s ponudbo računalniških artiklov.

This entry was posted in Tehnologija and tagged , . Bookmark the permalink.