Zakaj so naložbe v zlato tako popularne med ljudmi

nalozba-v-zlatoKot vemo, je zlato zelo popularno za trgovanje med ljudmi in za zaščito svojega premoženja pred inflacijo. Prav zato pa tukaj pridejo v poštev naložbe v zlato. Tukaj moramo vedeti kdaj in koliko zlata ja najbolje kupiti, da optimalno izkoristimo denar. Tukaj je nekaj razlogov zakaj so dobre naložbe v zlato:

Zlato obdrži svojo vrednost

Za razliko od valut, kovancev, in ostalih sredstev, je zlato obdržalo svojo vrednost skozi zgodovino. Ljudje vidijo zlato kot sredstvo za ohranjanje in prenašanje svojega premoženja iz ene generacije v drugo.

Slabost dolarjev

Čeprav je ameriški dolar je ena izmed najbolj pomembnih svetovnih rezervnih valut, ko pade vrednost dolarja, kot je med letom 1998 in 2008, to pogosto spodbudi ljudi, da se začnejo nanašati na varnost zlata in s tem se cena zlata zvišuje. Med rečenim leto 1998 in 2008 se je cena zlata skoraj potrojila, s tem je 1 unča dosegla vrednost 1000$ v začetku leta 2008 in se skoraj podvojila med letoma 2008 in 2012 s ceno 1800$-1900$.

Inflacija

Naložbe v zlato so bile že od nekdaj popularne, saj je zlato dobra taktika proti inflaciji, saj se cene povečajo, ko se življenjski stroški povečajo. V zadnji 50 letih, ko so investitorji videli cene zlata povečujejo in nato založijo borzo med visoko inflacijskimi leti.

Deflacija

Deflacija je obdobje, kjer se cene zelo znižajo, delovne aktivnosti se upočasnijo in ekonomija je zadolžena z velikim davkom. Deflacije nismo videli od velike krize leta 1930, znane kot »Great Depression«. V tistem času se je kupna moč zlata zelo povečala, medtem ko so ostale cene močno padale.

Več o naložbah v zlato si lahko preberete na spletni strani http://edisongold.com/sl/. Podjetje Edison Gold vam omogoča cenovno ugodno trgovanje z zlatom, srebrom in drugimi naložbenimi sredstvi. Seveda pa so vam vedno na voljo za pomoč, zato jih le pokličite.

Save

This entry was posted in Podjetništvo and tagged . Bookmark the permalink.