Vzdrževanje klimatske naprave

klima-3Klimatske naprave so v teh neizmerno vročih poletnih dneh naši rešitelji. Sam si poletja brez klime ne predstavljam, saj so mi vroče temperature neznosne. Tako kot vsako stvar pa je tudi klimatsko napravo potrebno redno vzdrževati če hočemo, da ta deluje tako kot je treba.

Klime so namenjene ohlajanju naših stanovanj, hiš, poslovnih prostorov, trgovskih centrov in drugih javnih ustanov, uporabljamo pa jih lahko tudi za ogrevanje. Le s pravilnim in rednim vzdrževanjem pa lahko zagotovimo, da bodo le-te delovale pravilno.

V klimah so prisotni filtri, te zrak ki vstopa v naše prostore še dodatno filtrirajo. Vsi vemo, da je v raku veliko nečistoč, te pa se učinkovito ujamejo v filtrih, zato jih je potrebno redno čistiti in razkuževati, kako pogosto bomo to počeli je odvisno od navodil proizvajalca. Klime zrak ohlajajo s pomočjo spreminjanja agregatnih stanj plinov, ko pa se zrak ohladi zelo hitro, pa se na režah nabira vlaga. Ta vlaga je idealno gojišče za različne bakterije, ki vstopajo v naš prostor, če klime ne čistimo. Z leti pa lahko pade tudi storilnost klime, to se zgodi zaradi pomanjkanja plinov, ki skrbijo za ohlajevanje zraka, količino le-tega pa je potrebno redno preverjati. Čiščenje filtrov lahko opravite sami, za vsa ostala dela pa raje kontaktirajte strokovnjake, ki bodo vzdrževalna dela opravili tako, kot se spodobi. Prava pa mora biti tudi montaža klime, da bo izkoristek naprave čim boljši.

Klime so lahko izvrstna rešitev vaših težav z poletno vročino, pri ugodni temperaturi stanovanja pa se boste počutili veliko boljše, tudi vaša storilnost bo veliko večja.

This entry was posted in Vse za dom and tagged , . Bookmark the permalink.