Vse bolj pomembna dezinfekcija naših rok

Vedno bolj smo ozaveščeni, da je dezinfekcija rok, poleg večkratnega umivanja, zelo pomembna. Vse več ljudi namreč uporablja dezinfekcijska sredstva, ki jih lahko kupimo že v ogromno priročnih oblikah in jih lahko postavimo v prostore v hiši, majhne gele za dezinfekcijo rok lahko spravimo v vsako torbico, prav tako ima že vsaka ženska v torbici tudi dezinfekcijske robčke. Kljub stalnemu ozaveščanju se na dezinfekcijo rok še vedno rado pozabi. Za take primere je pomembno, da se vsaj večkrat na dan umiva roke.

Včasih so dezinfekcijska sredstva lahko zelo groba za kožo in jo izsušijo. Zato je pametno, da sredstva za dezinfekcijo rok najprej preizkusimo in izberemo tistega, ki naši koži na rokah najbolj odgovarja. Pomembnost dezinfekcijskih sredstev je namreč,  da so načeloma nežna do kože, obenem pa izredno agresivna do škodljivih mikrobov.

Razkužilni gel naj bi uničil do 99,7% bakterij, ki se zadržujejo na koži. Največ bolezni in virusov se namreč prenaša preko stiska roke, sploh v zimskem obdobju, ko je porast bolezni še večji. Prav zaradi vsakodnevnih telesnih kontaktov, bi si sredstva za dezinfekcijo rok morali uporabljati prav vsi, od naših najmlajših, do najstarejših, saj so ravno oni najbolj podvrženi okužbam in virusom. Ker bi morali to početi res izredno pogosto je pametno, da si omislijo majhne pršilnike z razkužilom, ki jih imamo lahko vedno s seboj. Zaradi majhnosti jih lahko namreč pospravimo kar v žep, torbico, v avto, denarnico, seveda nekam, kjer nam je vedno pri roki. Tudi majhno razpršilo bomo imeli za kar nekaj časa, zato se nakup res izplača sej je cena izredno majhna.

Kaj več o dezinfekcijskih sredstvih pa na http://www.germstar.si/.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged . Bookmark the permalink.