Treking kolesa so odlična izbira za rekreativce

Ste se pri nakupu kolesa znašli v dilemi, kakšne vrste kolo sploh kupiti? To je seveda odvisno od vaših želja in potreb, torej od tega, po kakšnem terenu se boste vozili. Če ste pristaš gorskih poti, ki so prej neurejene kot urejene, se boste najbrž odločili za gorsko kolo, če pa se boste rekreirali večinoma po cestah in deloma makadamskih urejenih poteh, pa so za vas najboljša izbira treking kolesa. Tudi med njimi je nekaj razlik, bistvo treking koles pa je, da imajo nekoliko ožje pnevmatike kot gorska kolesa, vendar še vedno idealne, da kolo obvladamo tudi na neasfaltnih površinah.

Treking kolesa so običajno lahka in uporabniku prijazna, saj zanje ne potrebujemo predznanja, kot na primer cestna tekmovalna kolesa, s katerimi se neizkušeni že ob majhni nepazljivosti lahko poškodujejo. Nekatere trgovine ponujajo celo paleto treking koles, druge pa le nekaj modelov, ki se med seboj razlikujejo na primer po vzmetenosti oz. nevzmetenosti sedeža, krmila, kakšne gonilke ima itd. Pazite tudi na to, kakšen menjalnik ima kolo, ki ga želite kupiti. Pred nakupom se posvetujte s prodajalcem, ki vam bo podal bistvene informacije in vam svetoval, kateri model, bi bil za vas primeren, glede na vaše želje in potrebe. Dobro je, da povprašate tudi že obstoječe uporabnike treking koles, kako so z njimi zadovoljni in vam predlagajo, na kaj morate paziti pri nakupu.

Sicer pa so treking kolesa daleč najbolj pogosta izbira kolesarjev rekreativcev, saj za ugodno ceno dobite kolo, ki je vodljivo tako na asfaltnih cestah, kot tudi na urejenih makadamskih poteh.

This entry was posted in Vsakdanje življenje and tagged , . Bookmark the permalink.