Težavni popravni izpiti?

popravni-2Ali ste že kdaj padli na testu ali izpitu in ste nato morali iti na popravni izpit? Ali še ne morete iti v naslednji letnik ali razred zaradi neopravljenih obveznosti? V kolikor vam ni čisto uspelo opraviti vseh obveznosti v enem letu, boste verjetno morali iti na popravni izpit.

Na popravni izpit se moramo prijaviti vsaj 30 dni pred razpisanim rokom, lahko pa ga opravljamo večkrat vendar samo če ga opravimo v dveh letih od prve prijave. Popravni izpit pa se lahko opravlja tako pisno kot tudi ustno.

Večji problem predstavljajo popravni izpiti, v tistem času kot kandidat piše maturo, saj se treba maturo preložiti na jesenski rok, dokler popravni izpiti niso opravljeni, to je še posebej res pri maturitetnem tečaju. Maturitetni tečaj je sestavljen iz petih predmetov, ki jih je potrebno obdelati v enem letu. V kolikor vam jih ne uspe narediti vas čakajo popravni izpiti, in opravljanje mature, ki ste jo planirali poleti, se lahko prestavi na jesen ali pa še celo za eno leto.

Za učenje je najbolj sprotno učenje, delanje domačih nalog, ponavljanje in utrjevanje. Nadvse pomembna sta tudi organizacija in motiviranost, brez njiju boste težko kaj spravili v glavo.

V kolikor določene stvari še vedno ne razumete, je najbolje da se naročite pri inštruktorju, ta vam bo z ustreznim plačilom z veseljem priskočil na pomoč. Pa ne pozabite, nikoli ne obupajte, enkrat vam bo že uspelo in takrat boste z gotovostjo znali vso snov.

This entry was posted in Vsakdanje življenje and tagged , . Bookmark the permalink.