Tečaji tujih jezikov

tecaji tujih jezikov 13Če se želite naučiti tujega jezika po tem, ko ste že zaključili formalno izobraževanje, ali pa vas mikajo jeziki, ki niso del našega šolskega sistema, potem so najboljša možna izbira tečaji tujih jezikov. Med tečaji tujih jezikov so seveda najpogostejši tisti, ki ponujajo nam »bližnje« jezike, na primer angleščino ali nemščino, večina jezikovnih šol pa se vse bolj posveča tudi razpisovanju tečajev, ki se zdijo na prvi pogled malo bolj »eksotični«. Dobri tečaji tujih jezikov običajno potekajo vsaj dvakrat tedensko, da interval med enim in drugim obiskom ni predolg – v tem primeru bi se veliko znanja, pridobljenega pri prejšnji uri, do naslednje lahko že pozabilo.

Kratkotrajni tečaji tujih jezikov

Prav tako tečaji tujih jezikov, ki so kratkotrajni (na primer 60 ur), slušatelja ne morejo naučiti dejansko govoriti in pisati v tujem jeziku. Pri takšnih »hitrih« tečajih se naučimo zgolj osnovnega komuniciranja, ki morda pride prav za začetek sporazumevanja, za več pa je potrebnega nekoliko več učenja in znanja. Tečaji tujih jezikov se med seboj seveda razlikujejo v stopnjah, in če želite tuj jezik obvladati, se boste po začetnem, morali zagotovo vpisati še na nadaljevalni tečaj.

Med sicer kratkotrajne jezikovne tečaje sodijo tudi jezikovni tečaji v tujini. Le-ti trajajo od enega tedna pa vse tja do dveh mesecev – odvisno od vaših želja in potreb po znanju jezika. Prednost teh jezikovnih tečajev je predvsem v tem, da ste ves čas obkroženimi s tujci, s katerimi ste primorani se sporazumevati v vam tujem – učečem se jeziku. Seveda pa ti tečaji tujih jezikov niso starostno omejeni – zanje se lahko odloči prav vsak. Primerno so tako za osnovnošolske otroke, najstnike, odrasle in tudi starejše ljudi. Seveda so tečaji, nastanitev in skrb za tečajnike prilagojeni gleda na stopnjo znanja, starost in s tem pogojeno samostojnost. Denimo organizator tovrstnih jezikovnih potovanj po svetu je podjetje Lta d.o.o. Prijava na tečaj tujega jezika v tujini je pri njih sila preprosta. Imate namreč dve možnosti – lahko se prijavite kar preko spleta na njihovi spletni strani, lahko pa fizično natisnete prijavnico, ki jo prav tako najdete na njihovi spletni strani in jo preprosto pošljete na njihov naslov. Pred prijavo vam svetujejo, da rešite test, s pomočjo katerega dobite občutek, glede stopnje vašega znanja jezika, ki se ga želite učiti. Če želite na jezikovni tečaj v tujini vpisati vašega otroka, bo zanj izjemno dobro poskrbljeno, saj cena tečaja vključuje vse od tečaja, nastanitve, materialov, pa tja do slovenskega spremljevalca, kakšne izlete in še bi lahko naštevali. Spoznajte svet in si razširite obzorja z jezikovnim tečajem v tujini z Lta d.o.o..

This entry was posted in Tuji jeziki and tagged , . Bookmark the permalink.