Stoli v jedilnici lahko ustvarijo prav poseben stil

Jedilnica je lahko povsem samostojni prostor, lahko pa je del kuhinje. Ne glede na to, kako je pri vas, imate v tem delu doma nameščeno jedilno mizo, okoli nje pa vsaj nekaj stolov. Kuhinjski stoli naj bi se praviloma ujemali z mizo, a v zadnjih letih je še kako moderno, da so stoli lahko povsem drugačni od mize in na takšen način v jedilnici oziroma v kuhinji ustvarjajo prav poseben stil ali pa vzdušje.

Večino kupcev še vedno najbolj prevzamejo leseni kuhinjski stoli, vsekakor pa so lahko izdelani tudi iz drugih ustreznih materialov ali pa so celo kombinacija več materialov. Najpomembneje je, da je takšen kos pohištva stabilen, trpežen, dobro zasnovan, da se na njem lahko udobno sedi tudi dlje časa.

Stoli v kuhinji različnih barvnih odtenkov

Omenili smo, da še zdaleč ni nujno, da so jedilniški stoli povsem ujemajoči se z mizo. Prav tako ni nujno, da so prav vsi stoli enako zasnovani. Lahko sta na primer po dva in dva stola enakega tipa ali pa po dva stala v enakem barvnem odtenku. To se sliši nekoliko drzno, a ko bi v svojem domu preizkusili kaj takšnega, bi vam najverjetneje postalo všeč, saj vse skupaj deluje precej moderno.

Po drugi strani pa vas je še vedno kar nekaj takšnih, ki prisegate na klasiko. Menite, da se klasičnega pohištva ter elementov zlepa ne naveličamo in da jih je zato najbolje vključevati v svoje prostore.

Pri zasnovi jedilnice upoštevajte mnenja mojstrov

Ko snujete ideje za jedilniški prostor, je najbolje upoštevati vsaj nekaj smernic pa tudi trendov, ki so nastali pod okriljem mojstrov za oblikovanje prostora. Na spletu je možno dobiti kar nekaj koristnih informacij, na primer v obliki brezplačnih strokovnih člankov.

Odlična rešitev je tudi ta, da si najamete osebnega svetovalca. Takšna storitev dandanes pravzaprav ni več namenjena samo najbogatejšim, temveč prav vsem. Investicija v takšne zadeve pa se zagotovo zelo izplača. Strokovnjak vam bo morda svetoval kaj takšnega, česar se sami nikoli ne bi spomnili. In v končni fazi vas lahko celotna oprema jedilnice stane precej manj, kot bi vas, če bi si pohištvo izbirali sami.

This entry was posted in Vse za dom and tagged , , . Bookmark the permalink.