Skrb za roke in nohte

manikura-1Lepa koža na rokah in zdravi nohti so izredno pomembni. Ne le da naredijo velik prvi vtis o zdravju in urejenosti posameznika. Zanimivo dejstvo je tudi to, da se predvsem na nohtih odraža tudi veliko zdravstvenih problemov posameznika. Sama skrb za nohte sicer teh zdravstvenih težav ne bo odpravila, za telo pa je potrebno poskrbeti tako od znotraj, kot tudi odzunaj.

Pri skrbi za nohte imate na voljo dve stvari. Manikura v kakšnem kozmetičnem salonu, ali pa lastna skrb za nohte. Nohti rastejo precej počasi, mesečno zrastejo za okoli 3mm, je pa res, da je hitrost rasti nohtov odvisna od številnih dejavnikov.

Največja napaka, ki jo ljudje delajo je ta, da nohte strižejo s topimi škarjami ali ščipalkami. Kupite take škarje, ki so namenjene posebej za nohte, da le-teh ne bodo cefrale. Pomembno pa je tudi piljenje nohtov, čeprav skoraj vse ženske to počnejo, marsikatera to počne narobe. Nohte je potrebno piliti le v eno smer, saj se v nasprotnem primeru poveča možnost za poškodbe nohta. Pri piljenju drgnite spodnjo stran nohta pod kotom 45 stopinj.

Odstranjevanje obnohtne kožice je precej tvegano. Nekatere punce to počnejo, spet druge ne. Tega vam sicer ne priporočam, saj si lahko ob malenkostni nepazljivosti nohte precej poškodujete. Priporočljivo je tudi lakiranje nohtov, s tem nohtov ne le polepšate, temveč lak deluje tudi kot učinkovita zaščita. Za zdrave, lepe in sijoče nohte je nega vsekakor potrebna, za le-te skrbite redno, predvsem pa pravilno.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , . Bookmark the permalink.