Robotski sesalniki z navigacijo ali brez

Robotski sesalniki so v zadnjih letih postali sila priljubljeni; najverjetneje tudi zato, ker so cenovno vse bolj dostopni, zagotovo pa zato, ker zmorejo veliko več kot pa običajni klasični sesalniki, na katere smo prisegali pred leti. Pri izbiri robotskega sesalnika je potrebno misliti na kar nekaj dejavnikov, med drugim tudi na to, ali nam bolj ustrezajo robotski sesalniki Xiaomi z navigacijo ali brez.

Sesalniki roboti z navigacijo so primerni za večino razgibanih gospodinjstev. Naprava najprej s pomočjo senzorjev dobro oceni prostor, šele nato določi najustreznejši način za celovito čiščenje.

Robotski sesalnik se lahko vrne na svoje napajalno mesto

Nekateri modeli robotskih sesalnikov na navigacijo imajo prednost v dodani funkciji. Če se njihova baterija izprazni med čiščenjem, se sami vrnejo na svoje napajalno mesto oziroma postajo. Tam se njihova baterija ponovno napolni. Po tem sesalniki ponovno nadaljujejo s čiščenjem, in sicer tam, kjer so nazadnje končali.

Za večje površine brez ovir pa so precej bolj primerni robotski sesalniki brez navigacije. Takšne naprave pa ne beležijo, kje so predhodno sesale, zato po polnjenju pot ponovijo. Na takšen način se lahko očisti približno 75 % prostora. Robotski sesalec z navigacijo pa lahko očisti skoraj 99 % prostora.

Od česa je odvisen čas sesanja pri uporabi robotskega sesalnika

Dražji robotski sesalci lahko sesajo tudi več kot štiri ure, medtem ko cenejši takšno delo opravljajo v povprečju eno uro. Trajanje sesanje je najbolj odvisno od moči sesanja ter seveda tudi od zmogljivosti same baterije.

Treba pa je biti še posebej pozoren na to, da sesalniki s funkcijo samodejnega polnjenja in vračanja nazaj na napajalno postajo poskrbijo za daljše sesanje, in to brez skrbi glede samega časa delovanja.

Katere krtače je dobro kombinirati pri uporabi robotskih sesalnikov

Robotski sesalniki lahko uporabljajo različne krpe. Na voljo so na primer krpa za pometanje, krpa za pomivanje. Prav tako so dobrodošle tudi krtače. Glavna krtača je lahko gumijasta ali pa ščetinasta. Njena ključna naloga je, da poskrbi za učinkovito odstranjevanje prahu in drobnih koščkov s talne površine.

This entry was posted in Vse za dom and tagged , , , . Bookmark the permalink.