Prenosni zunanji diski in drugi računalniški dodatki

trdi-diskPrenosni zunanji diski so dandanes že obvezna oprema, v tem članku pa si bomo pogledali kar nekaj razlogov zakaj. Glavni razlog je zagotovo to, da čeprav so računalniški trdi diski zanesljivi, se lahko kdaj pa kdaj še vedno zgodi, da ta del opreme odpove.

Vedno je dobro imeti shranjene dragocene osebne dokumente kot so gesla, stiki, fotografije in drugi dokumenti na nekem zunanjem disku, da lahko do teh dokumentov dostopate tudi takrat, ko odpove glavni disk. Drugi razlog je ta, da nam z dovolj prostora, ki ga imamo na voljo za shranjevanje datotek, teh ne bo potrebno nikoli brisati in tako se lahko čez nekaj let vrnemo k filmom, slikam ali drugim datotekam, ki bi jih drugače izbrisali. Prenosni trdi disk je tudi idealen medij za prenašanje dokumentov med računalniki. CDji in DVDji počasi izumirajo, saj večina ljudi svoje dokumente prenaša na trdih diskih. Razlogov zakaj si nebi lastili tega kosa opreme praktično ni, mogoče je edina slaba lastnost ta, da lahko prenosni trdi disk tako kot vsak drugi mehanski del odpove.

Obstaja še veliko uporabnih računalniških dodatkov, o tipkovnicah in miškah ne bomo govorili, saj so del vsakega računalnika. Precej praktični so tudi tiskalniki, prek tiskalnikov si lahko natisnete vse potrebne dokumente, uporabni pa so tudi za delanje različnih seznamov, ki jih lahko obesimo po stanovanju.

Računalniški dodatki lahko dodobra izboljšajo vašo uporabniško izkušnjo z računalnikom, najenostavneje pa si jih boste ogledali v kateri izmed spletnih trgovin. Ker tehnologija zelo hitro napreduje je tudi večina teh dodatkov cenovno dostopna vsakomur.

This entry was posted in Tehnologija and tagged , , . Bookmark the permalink.