Otroški vozički »pred otrokom«

otroski vozicki4Redko kdo začne o otroških vozičkih razmišljati preden začne razmišljati o svojem otroku. Enako je z vsemi stvarmi. Čeprav bi morda bilo včasih primerno spremljati akcije in kupiti kaj tudi za vnaprej, ko bomo to šele nekoč potrebovali, a na žalost stvari ne funkcionirajo na tak način. Otroški vozički tako postanejo stvar debate šele v času nosečnosti. Le-ta bi naj žensko pripravila na še bolj odgovorno življenje. Govorimo seveda o prvi nosečnosti oziroma o odločanju za prvega otroka, tudi če ga ne donosimo same. Problem s katerim se sooča marsikatera bodoča mamica je ta, da so otroški vozički tako zelo raznoliki in čeprav si želimo najboljše za svojega malčka, vedno najdražje ne pomeni tudi najboljše. Kako torej vedeti kateri otroški vozički so »najboljši«? Res je, imamo kar 9 mesecev časa, da naštudiramo vse forume in bloge, gnjavimo vse možne prodajalce vozičkov, ker jih same preizkusiti tako ali tako ne moremo. Dekleta in ženske, če ste torej v letih, ko razmišljate o prvorojencu/ki, bodite na preži za otroškimi vozički in glede njihove funkcionalnosti povprašajte prav vsakega, ki je šel skozi enako izkušnjo kot zdaj ve.

Otroški vozički – cene

otroski vozicki5To je za potem, ko ste naštudirali že vse Peg Perege, Takote, Concorde in vse kar ima kolesa… da, otroški vozički, kot ste najbrž ugotovili že sami, so dobavljivi v različnih barvah, modelih in seveda z ogromno dodatki. Spet smo v dilemi kateri so boljši: otroški vozički s tremi ali otroški vozički s štirimi kolesi? Je Peg Perego res tako oh in sploh ali je dober tudi tisti iz Dipota za 20,00 €? Potem pa je tu še vsa oprema ob kateri človeka kar zaboli glava. Cene nekaterih vozičkov so drage kot žafran. Zdaj pa: ali otroka podvržeš sindromu krščanstva, posledično krsta in botre, je bolje izbrati eno, ki bo primaknila zraven za otroški voziček. Spet druga opcija so nam starši in stari starši ter kolegi/ce, ki lahko tudi zbirajo. Malo za šalo, malo pa zares. Gre namreč za to, da so eni otroški vozički dražji od kakšne pečice ali hladilnika, ki ga imaš skoraj za 10 let, otroški voziček, pa ni taka stvar. Evo, nova ideja ob vsem tem razmišljanju – najbolje, da si vzamemo par let »dopusta« in naredimo kar mislimo, da bo voziček v obtoku, pol pa ga še vedno lahko ceneje prodamo. Še vedno pa lahko kupimo rabljen, a dobro ohranjen otroški voziček ali pa nam ga posodi katera prijateljica.

Otroški vozički – funkcionalnost

otroski vozicki6Kakorkoli obrnemo in ne glede na ceno, mora biti otroški voziček v prvi vrsti funkcionalen. S tem ne mislimo samo na osnovno funkcijo, katero opravlja, pač pa tudi za starše. Danes so namreč dobijo že takšni otroški vozički, ki imajo po višini nastavljiv ročaj. To je izjemno pomembno, če je med vami in partnerjem precejšnja razlika v višini. Spet druga stvar je ta, da vsi otroški vozički niso lahko razstavljivi. Morda se sliši neumno, da bi kdo razstavljal voziček, a v avto ga je treba nekako spraviti. Če pa ravno ne kupujete avta po meri otroškega vozička, je bolje, da kupite tak otroški voziček, ki se bo dal lepo zložiti v prtljažnik vašega jeklenega konjička. Otroški vozički pa morajo zadostiti tudi potrebam mamic, ki so bolj navajene trgovin in nakupovanja kot očetje, namreč te si morajo omisliti voziček z ojačanimi deli za odlaganje nakupljenih stvari – zagotovo ne bodo nosile vsega v rokah. Nenazadnje pa moramo poskrbeti še za udobje našega otročička. Največ boste iz otroškega vozička iztržili, če boste kupili takšnega, ki ima dobavljivo vso možno opremo. Pri tem mislim na košare različnih velikosti, z nastavljivim naslonjalom in podobne reči. Le takšni otroški vozički bodo vredni denarja in zadovoljili vse vaše tako kot tudi otrokove potrebe. Za lažjo pomoč pri odločanju za nakup otroškega vozička, pa si preberite tudi ta članek.

This entry was posted in Vse za otroka and tagged , , , . Bookmark the permalink.