Ogrevanje z IR paneli vas bo navdušilo

Danes se ljudje ogrevamo na veliko različnih načinov. To so radiatorji, kamini, toplotne črpalke, talno ogrevanje ali centralno ogrevanje. Vsak od naštetih sistemov ima svoje prednosti in slabosti. Podobno je tudi, kadar mislimo na ogrevanje z IR paneli.

IR paneli ali infrardeči paneli so grelna telesa, ki se med seboj razlikujejo glede na svojo moč in tudi dizajn. Ta sistem ogrevanja je modularen, kar pomeni, da ima vsak prostor svoj termostat, s katerim uravnavamo željeno temperaturo. Termostat tudi meri temperaturo v prostoru, na podlagi katere se potem IR paneli vklopijo oziroma izklopijo.

Ogrevanje z IR paneli je učinkovito in okolju prijazno

 Ogrevanje z IR paneli je oblika infrardečega ogrevanja. IR paneli so v tem primeru telesa z višjo temperaturo, ki v telesa z nižjo temperaturo dovajajo toploto. Infrardeči paneli ustvarjajo toploto, ki je podobna sončni toploti tako, da oddajajo infrardečo svetlobo. To svetlobo absorbirajo naša koža, oblačila in predmeti okoli nas. IR paneli energijo črapajo iz električnega omrežja, zemeljskega plina ali propana.

Ena od pozitivnih lastnosti je, da gretje s pomočjo IR panelov učinkuje takoj, ko ga vklopimo. V svojem delovanju so izjemno tihi, saj pri tem oddajajo le svetlobo. IR paneli so tudi bolj zdravi od ostalih grelnikov, saj zraka ne izsušijo in ne zmanjšujejo vlažnosti v prostoru. Ogrevanje z IR paneli je stroškovno učinkovit in okolju prijazen način ogrevanja, saj v prostor ne bodo vnesli nikakršnega onesnaženja. Pri ogrevanju z IR paneli tudi ne boste porabljali odvečne energije za ogrevanje celotne sobe, če to ni potrebno.

This entry was posted in Vse za dom and tagged . Bookmark the permalink.