Notranja in vhodna vrata

Notranja in vhodna vrataKo opremljate novo stanovanje ali prenavljate staro, je vsekakor pametno razmisliti tudi o zamenjavi vrat. Zamenjate lahko tako vhodna kot tudi notranja vrata. Pri notranjih vratih izolativnost niti ni tako pomembna, je pa zato toliko bolj pomembna vizualna podoba vrat in uporabnost le teh. Če v redni prodaji ne morete najti vam primernih vrat, se lahko odločite tudi za notranja vrata po meri. Če se boste odločili za naročilo vrat po vaših željah, boste lahko izbirali med različnimi materiali, izvedbami, dimenzijami in raznimi dodatki, kot so kljuke, vodila in zasteklitev. Notranja vrata po naročilu so še kako priročna rešitev v primeru, da potrebujete vrata, ki se nahajajo pod stopniščem ali v bližini kolenčnega zidu, saj bodo taka notranja vrata zaradi neobičajnih dimenzij najverjetneje morala biti nekoliko modificirana.

Še bolj kot na notranja vrata tu mislimo na vhodna vrata, saj boste z boljšimi vhodnimi vrati poskrbeli tudi za boljšo izolacijo in večjo varnost. Ker je varnost zagotovo prioriteta vsakega lastnika ali najemnika stanovanja, je vsekakor pametno kupiti protivlomna vrata. Zakaj? S protivlomnimi vrati boste zavarovali vaše stanovanje pred krajo ali vandalizmom. Če nekoliko preračunamo, vidimo, da so protivlomna vrata le odtenek dražja od običajnih, tako da denar tu ne bi smel biti ovira. Če pa pogledamo pred kakšno škodo nas protivlomna vrata lahko ubranijo, pa mislimo, da izbira vhodnih vrat res ne bi smel biti problem. Protivlomna vrata sicer delimo glede na dimenzije, vrsto izvedbe, uporabljene materiale in opremo oz. sestavo vrat.

Če na kratko povzamemo ta članek, pridemo do ugotovitev, da bomo z zamenjavo vhodnih vrat prihranili pri energiji za ogrevanje in bolje zavarovali stanovanje, pri menjavi notranjih vrat, pa se gre predvsem za videz in posodobitev notranjega stila stanovanja. Tako vhodna kot tudi notranja vrata so sicer lahko kar velik finančni zalogaj, saj so vhodna vrata lahko kar precej draga, medtem ko notranja vrata običajno niso tako draga, jih pa potrebujemo toliko več, tako da skupen znesek postane kaj hitro zelo velik.

This entry was posted in Vse za dom and tagged , . Bookmark the permalink.