Najprej ultrazvok, nato operacija krčnih žil

krcne-zile-2Verjetno si že delate načrte kam boste šli na morje. Verjetno se tudi fizično pripravljate na ta dan. Ko rečemo fizično, imamo v mislih predvsem diete, fitnes in ostale postopke, s katerimi bi si zagotovili samozavesten izgled vaše postave. Ne pozabite, da pri vsem tem morate paziti tudi na prehrano. Zgolj vaja ni dovolj, če prav ima zelo pomembno vlogo.

Vendar najpomembnejše je zdravo prehranjevanje. Ampak zgolj vaja in prehrana pa nam ne moreta pomagati na vseh korakih. Predvsem imamo tu v mislih krčne žile. Te nastanejo skozi čas zaradi pomanjkanja krvnega obtoka v okončinah. Lahko so tudi odraz nezdravega načina življenja, kot je uživanje kave, alkohola in cigaret.

Pri nosečnicah so zelo pogoste zaradi hormonskih sprememb. Najpogosteje so pri ženskah, kar pa ne pomeni, da jih moški ne morejo dobiti. Odstranjevanje le teh pa je s sodobno tehniko postalo že praktično enostavno. Postopek se prične z obiskom pri dermatologu, kjer opravijo ultrazvok žil, nato pa sledi operacija krčnih žil. Poseg se opravi v lokalni anesteziji. Sledi še nekaj obiskov pri dermatologu, ki preverja celjenje in zdravljenje. Je pa potrebno omenit, da so tovrstni posegi večinoma samoplačniški in lahko stanejo tudi do nekaj sto evrov, morda tudi tisoč. Zato najprej lahko pričnete z zdravljenjem krčnih žil. Ta se izvaja z elastičnimi povoji in kompresijskimi nogavicami. Če pa še ne trpite za krčnimi žilami, pa lahko njihov nastanek omilite z aktivnim življenjem. Plavanje, sprehodi, tek in vse ostalo kar požene kri po telesu. Priporočljivo je tudi dnevno pol urno počivanje z nogami nad položajem srca.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , . Bookmark the permalink.