Najem apartmaja kot v sanjah

hvarS prijatelji smo se lani odločili za najem apartmaja na otoku Hvaru. Že nekaj let smo se pogovarjali, da bi šli skupaj na dopust, pa se nam pred tem nikoli ni uspelo uskladiti, tokrat pa so se stvari vendarle izšle. Oboji imamo otroke v osnovni šoli, zato smo bili prepričani, da bo družba odlična tako za nas, starše, kot tudi za naš podmladek.

Najem apartmaja smo uredili kar preko spleta. Našli smo ugodno ponudbo, vendar smo bili nekoliko negotovi glede tega, kakšen bo dejansko apartma, ki smo ga najeli. Na spletni strani namreč ni bilo fotografij, ki bi dejansko predstavljale dejansko stanje – fotografirana je bila hiša od zunaj, notranjost pa ne, saj je pisalo, da se apartmaji trenutno prenavljajo. Ko smo se odpravljali na pot, kar je bilo približno mesec in pol po zakupu, fotografij še vedno ni bilo, zato smo se šalili, da bomo morda celo prispeli na gradbišče in ne bomo imeli kje spati.

Ko smo prispeli, pa nas je čakalo presenečenje. Okolica hiše sicer še ni bila popolnoma urejena, a koso nas pospremili v apartma, smo obstali z odprtimi usti. Nikoli si nisem predstavljala, da te lahko najem apartmaja tako pozitivno preseneti!

Vse pohištvo v apartmaju je bilo popolnoma novo in luksuzno. Moderna oprema nam je bila takoj zelo všeč, še najbolj pa nas je presenetila kuhinja, ki je bila zagotovo opremljena kot moja. Tudi terasa je bila več kot odlična – bila je zelo prostorna, na njej pa miza s stoli in udobni ležalniki. Ob njej je bilo zasajenega veliko rastlinja in lastnica nas je popeljala med drevesa ter nas ponovno presenetila: za drevjem se je skrivala zunanja kopel z mehurčki! Seveda smo bili popolnoma očarani in lastnico smo povprašali, kako to, da je cena tako nizka oziroma zakaj na spletu ni pisalo, da bo na voljo takšno razkošje. Pa nam je povedala, da takrat, ko smo se odločili za najem apartmaja dejansko še ni vedela, kako bo vse skupaj videti, še zlasti za kopel pa ni bila prepričana, ali jo bo imela ali ne. Kakor koli – najem apartmaja ki se ob rezervaciji prenavlja, se lahko še kako obrestuje.

This entry was posted in Potovanja and tagged , , . Bookmark the permalink.