Minimalni stroški za izvedbo osebnega stečaja

Osebni stečaj je možnost, ki jo lahko izkoristimo v primeru, da imamo prevelike dolgove, ki jih ne moremo več rešiti. Podjetniki se lahko velikokrat znajdejo v zelo hudih težavah, iz katerih ne znajo več poiskati izhoda. Tako se v takih primerih lahko zanesejo na osebni stečaj, saj je to edina možnost, da se rešijo iz nastale težave.

Osebni stečaj pa seveda ni enostaven postopek, zato je preden ga razglasimo potrebno tehtno in temeljito premisliti, ali je to resnično nujno potrebno. Zagotovo je v postopek pametno iti v primeru, da imamo ogromno dolgov, saj nam postopek osebnega stečaja omogoči, da se hitro rešimo vseh finančnih bremen, ki jih imamo.

Osebni stečaj nas reši pred rubežem

Odločitev za osebni stečaj je zagotovo težka, a se moramo zavedati, da je to edina možnost, da se rešimo konstantnih izvršb, ki pretijo na nas ter morebitnega rubeža zasebne lastnine. Če imamo družino, nas bo osebni stečaj rešil pred tem, da bi izgubili vse premoženje, kamor navadno spada tudi družinska hiša, kjer živijo vse naše ljubljene osebe.

Pokončanem postopku se namreč vsi dolgovi odpustijo v primeru izvršilnega postopka pa nam dolgovi ostanejo, tudi zato je bolje, da se odločimo za osebni stečaj.

Kako začnemo osebni stečaj

Najprej moramo vedeti, komu je osebni stečaj sploh namenjen. Predlog za osebni stečaj lahko poda fizična oseba. To lahko stori tudi v primeru da ima odprt s.p.. Prednost osebnega stečaja je tudi ta, da bomo za celotni postopek imeli minimalne stroške, ki jih bomo lahko poravnali.

Več informacij o osebnem stečaju, si lahko preberete na http://www.osebnistecaj.si/pogosta-vprasanja/.

This entry was posted in Življenje. Bookmark the permalink.