Lesene gradnje stanovanjskih objektov

brunaricaLesena hiša zagotavlja uporabniku prijazno in toplo okolje, pred drugimi tipi gradenj pa ima veliko prednosti. Lesene hiše so cenovno ugodne in v primerjavi z zidanimi postavljene zelo hitro, obdelava materiala in postavitev pa največkrat poteka kar na gradbišču samem. Take hiše so tudi okolju prijazne. Les je obnovljiv material in toliko kot ga porabimo, ga lahko tudi vrnemo naravi.

Energetska učinkovitost teh hiš je velika, pozimi je v lesenih hišah prijetno toplo, pozimi pa toplo, saj so izvrsten izolator toplote. Zelo enakomerno vzdrževanje temperature pa dobro deluje tudi na telo. V urbanem okolju pa je izrednega pomena tudi zvočna izolacija. Življenje v miru zelo dobro zmanjšuje stres, ki je dandanes odgovoren za številne bolezni.

Kar se tiče varnosti in zanesljivosti so lesene hiše uvrščene zelo visoko. Zahvaljujoč obdelavi zagotavljajo visoko požarno in potresno varnost, tako vam ni potrebno skrbeti za prav ničesar. V primeru, da pride do požara pa se pri gorenju ne izločajo strupeni plini, ki so v veliki večini odgovorni za smrti v primerih požarov. Zoglenela plast, ki se ustvarja na lesu ki gori, deluje kot nekakšna zaščitna plast in tako veliko kasneje pride do porušitve konstrukcije.

Brunarice in lesene hiše so cenovno ugodni in hitro postavljeni objekti, če pa se odločite za tako gradnjo pa poskrbite, da boste izbrali kvalitetnega ponudnika, ki bo svoje delo dobro opravil. Za dobro gradnjo pa je pomembno tudi precejšne poznavanje lesa in njegovih lastnosti. Z uveljavljenim obrtnikom boste težko zgrešili, bivanje v leseni hiši pa vas bo navduševalo še dolgo časa.

This entry was posted in Vse za dom and tagged , . Bookmark the permalink.