Kratke zgodbe za otroke za lahko noč

Vsi vemo, da branje pred spanjem sprošča in pomirja. Seveda pa je zelo pomembno, da se poleg nas odraslih znajo sprostiti tudi otroci. Otrok, ki pred spanjem posluša pomirjujoč glas, se bo lažje umiril in zaspal. Vsi radi poslušamo dobre zgodbe, še posebej pa to velja za otroke. Če so te napete in zanimive, potem hitro pritegnejo njihovo pozornost. Prav takšne so kratke zgodbe za otroke, do katerih lahko brezplačno dostopate prek spletne strani Lahkonočnice. Gre za zbirko zvočnih pravljic različnih uveljavljenih slovenskih mladinskih pisateljev, njihove kratke zgodbe za otroke pa niso le zabavne, temveč tudi poučne.

Najboljše kratke zgodbe za otroke iz ust naših babic in dedkov

V tem sodobnem in hitro razvijajočem se svetu starši pogosto nimajo časa, da bi brali svojim otrokom. Otroci pa tudi niso več tako potrpežljivi in njihova pozornost hitro bega, zato so zanje najbolj primerne brane kratke zgodbe za otroke. Te sodobne otroške pravljice pišejo priznani slovenski pisatelji otroške in mladinske literature, kot so npr. Aksinja Kermauner, Bina Štampe Žmavc, Boštjan Gorenc – Pižama, Dim Zupan, Žiga X Gombač in še mnogi drugi. Pripovedujejo pa jih stanovalci domov za starejše občane. Vaše otroke bo tako v lahko noč popeljal topel, pomirjujoč glas babic in dedkov. Z branjem otroških zgodb za lahko noč se naši starejši občani ponovno počutijo koristne, obenem pa na ta način gradimo mostove med različnimi generacijami.

Zgodbice za vsakogar

Lahkonočnice bodo otroke ne le pomirile in zazibale v spanec, ampak se bodo z njihovo pomočjo lahko tudi učili o medsebojnih odnosih, o prepoznavanju lastnih čustev in strpnosti. Pri končni podobi zvočnih pravljic sodelujejo tudi ilustratorji, ki so s svojimi ilustracijami poskrbeli za nastanek pravih avtorskih risank. Te kratke zgodbe za otroke v risani podobi so poleg slovenščine na voljo tudi v angleščini. Vaši mali radovedneži se bodo tako lahko ob poslušanju in gledanju risank tudi učili angleščine. Za vse tiste, ki imajo težave pri govoru, pa bodo zagotovo v veliko pomoč logopedske pravljice, pri katerih je sodelovala logopedinja Monika Rataj.

This entry was posted in Vse za otroka and tagged , . Bookmark the permalink.