Kisla smetana kmetije Pustotnik

Kisla smetana kmetije PustotnikEden izmed nepogrešljivih elementov v vsaki kuhinji je zagotovo tudi kisla smetana. Kisla smetana je namreč primerna tako za razne zavitke, zelenjavne omake, juhe in narastke, kot tudi za namaz na kruh ali na palačinke oziroma za pripravo drugih jedi. Uporaba kisle smetane je pri marsikateri jedi skoraj obvezna, pri drugih jedeh pa je dodatek za piko na i. Kisla smetana, izdelana iz surovega mleka, vsebuje veliko kalcija. Naravno pridelana kisla smetana, kot jo pridelujejo na kmetiji oziroma sirarni Pustotnik pa ohrani svoj bogat in poln okus.

Kje dobiti domačo, okusno kislo smetano? Kmetija in sirarna Pustotnik se nahaja v podeželskem okolju v Poljanski dolini. Sirarna Pustotnik danes poleg lastnega, torej kravjega mleka, predeluje tudi kozje in ovčje mleko, ki ga dobi iz okoliških kmetij. Taka ponudba sirarno Pustotnik uvršča na seznam redkih sirarn v osrednji Evropi, ki ponujajo izdelke iz kravjega, ovčjega in kozjega mleka. Kmetija in sirarna Pustotnik sta skozi večletno delovanje doživeli velik napredek, saj danes stranke lahko izbirajo že med več kot sedemdesetimi izdelki. Pri tem pa je pomembno, da sirarna in kmetija Pustotnik ceni ter spoštuje kakovost domače proizvodnje in tako kljub večjemu obsegu predelave pri svojem delu še vedno uporablja tradicionalne načine.

Kisla smetana je torej le eden izmed izdelkov v ponudbi omenjene sirarne. Poleg kisle smetane si na spletni strani lahko ogledate tudi druge sveže mlečne izdelke, poleg tega pa boste lahko pobrskali po ponudbi mleka in mlečnih napitkov ter med ponudbo zorjenih sirov. Obiščite spletno stran kmetije Pustotnik še danes in si privoščite bogato, domačo hrano.

This entry was posted in Razno. Bookmark the permalink.