Katere družabne igre za otroke so vam še posebej ljube

Družabne igre za otroke morajo biti v prvi vrsti zelo skrbno izbrane. V številnih specializiranih prodajalnah z otroško opremo nam ponujajo igre za malčke vse od tretjega leta starosti dalje pa vse do najstnikov. Dobro je izbrati takšno vrsto igre za otroško druženje, ki na dovolj dober in učinkovit način spodbuja socializacijo pa tudi uporabo različnih spretnosti, na primer logičnega sklepanja, hitrosti uma, opazovanja, taktičnega načrtovanja, učenja barv ter vzorcev in podobno.

Med igrami za otroke so takšne, ki jih malčki lahko igrajo sami oziroma povsem samostojno, pa tudi takšne, ki so namenjene igri za celo družino. Čeprav so družinske igre lahko izjemno preproste, pa so zato še toliko bolj zanimive – tako za mlajše igralce kot tudi starejšo populacijo.

Hitrostna spretnostna igra za dva igralca

Nekatere družabne igre za otroke so namenjene zgolj dvema igralcema. Takšna igra je na primer Archi Chato. Gre za hitrostno spretnostno igro, pri kateri se zlaga lončke, in sicer drug na drugega. Pri tem pa je ključnega pomena tudi to, da so lončki obrnjeni tako, kot je narisano na kartici. Igra je primerna za vse tiste otroke, ki so že dopolnili šest let.

Ker je v sami igri prisotnih veliko malih podrobnosti, ki so si med seboj precej podobne, je zlaganje še toliko bolj napeto. Vsak igralec namreč poskuša kar se da hitro postaviti piramido ter se pri tem ne sme zmotiti.

Igra asociacij

Med družabne igre za otroke lahko uvrstimo tudi zelo prikupno namizno igro, ki sliši na ime Bla bla bla. To je posebna igra asociacij, igra pa se lahko na tri različne načine. Cilj je poiskati čim bolj izvirne povezave med slikami, obenem pa nasmejati sodnia kroga. Vsak od igralcev prične igro s petimi karticami v roki.

Izbira družabne igre za otroke Bla bla bla je še posebej dobrodošla, če imate radi domiselne in zabavne igre, s katerimi se podajate na pravo pustolovščino.

Hiter nakup trenutno najbolj priljubljenih družabnih iger za otroke, najstnike in odrasle

Če vas je zamikal nakup katere od omenjenih iger za otroke, najstnike ali pa odrasle, je na spletu na voljo prodajalna, v kateri lahko izbirate med neštetimi zelo popularnimi igrami.

This entry was posted in Vse za otroka and tagged , . Bookmark the permalink.