Kako privarčevati med kurilno sezono?

fasaderstvo-oblak-5Če želite privarčevati pri ogrevanju vašega doma, bo dobra izolacija fasade nujna. Nič ni bolj nadležnega kot to, da moramo ogrevati naš dom, toplota pa hitro zbeži skozi stene našega doma. Seveda je treba za popolno toplotno izolacijo poskrbeti tudi za druge zadeve ne samo fasado, zato bomo v nadaljevanju razložili nekaj dobrih smernic, kako ravnati, če ne želimo biti preveč energetsko potratni z našim ogrevanjem.

Kot smo že povedali je izolacija fasade izrednega pomena. Ta bo poskrbela, da bo naš dom dlje zadržal toploto v vašem domu. Seveda moramo poskrbeti, da bo fasada narejena pravilno, zato je zelo pomembno, da v primeru, da nimate znanja in izkušenj s področja fasaderstva, to delo prepustite strokovnjakom, ki bodo točno vedeli kakšni materiali so primerni za vašo vrsto gradnje.

Samo dobra izolacija fasade ne bo dovolj, če želite biti minimalno energetsko potratni. Zelo pomembno je tudi da poskrbite za vaša okna in vrata, saj po navadi največ toplote uide prav skozi njih. Če bodo okna in vrata zelo zračno propustna, potem z izolacijo fasade niste prav veliko naredili. Zato zamenjajte stara okna in vrata z novimi, katera so veliko bolj neprodušna.

Seveda pa je treba ob vsem tem izpostaviti še nekaj zelo pomembnega. Ob vseh teh izvedenih ukrepih, je nujno potrebno prezračevanje vašega doma. Vsaj dvakrat na dan morate na široko odpreti vsa okna, da se vaše stanovanje dobro prezrači.

To je torej le nekaj ukrepov v to smer, katera vam bo znižala stroške ogrevanja. Čeprav so stroški za prenovo fasade in zamenjavo oken in vrat kar visoki, se vam bodo na daljši rok zagotovo povrnili v kurilnih sezonah.

Save

This entry was posted in Vse za dom and tagged , , . Bookmark the permalink.