Kaj zagotavljajo kakovostni pisarniški stoli

Menite, da je investicija v kakovosten pisarniški stol smiselna? Če ste prikimali, je velika verjetnost, da kar precejšnji del dneva presedite za računalnikom oziroma za svojo pisarniško mizo. Če pa takšnega stola niti ne uporabljate prav pogosto, si takšnega vprašanja, najverjetneje niti še niste postavili.

Recimo, da v službi za pisalno mizo presedite najmanj osem ur na dan. Za kar se da dobro počutje v prvi vrsti zagotovo potrebujete ustrezno osvetljavo, mizo s pravo višino, ne nazadnje tudi dovolj kakovosten računalnik pa tudi stol. Za slednjega velja, da je dobro, da je ergonomsko zasnovan. Takšni pisarniški stoli vam namreč lahko zagotovijo izjemno visoko mero udobja, dobrega počutja in tudi zdravja.

Po čem se dober stol razlikuje od slabega

Veste, s katerimi lastnostmi se ponašajo vsi kakovostni pisarniški stoli? Dober stol se ponaša z učinkovito ledveno podporo, omogoča nastavitev višine hrbtišča, naslonjala za glavo, naslonjal za roke, ima sinhroni mehanizem.

Učinkovita ledvena podpora vam pomaga pri ohranjanju naravne krivulje hrbtenice. Posledično zagotovi zdravo ter pravilno držo med sedenjem. In ravno na tem področju skorajda vsi cenejši in manj kakovostni stoli razočarajo uporabnike. Učinkovita ledvena opora v spodnjem delu hrbtenice nudi občutke olajšanja. Naklon ali intenzivnost opore pa se lahko ustrezno nastavi glede na želje ter potrebe posameznika.

Pred nakupom se pisarniški stol splača preizkusiti

Zagotovo vam je jasno, da se na trgu lahko kupijo pisarniški stoli najrazličnejših vrst. Glede na to, da je tudi sama cena lahko precej različna. Pametno se je izogibati cenejšim stolom, saj je velika verjetnost manjše kakovosti. Sicer pa je stol za pisarno pred nakupom najbolje kar dovolj dobro preizkusiti. Prodajalec pa naj vas ob tem še pouči, kako se na primer nastavi pravilna višina stola, kako morajo biti med sedenjem nameščena ramena, hrbet, noge in še kakšen del telesa.

Kaj pa če pisarniški stol kupujete na daljavo, torej v spletni prodajalni? Mislite, da je prevelik riziko, če tako pomembne kose pohištva kupujete na pamet? V tem primeru vam lahko na zelo učinkovit način pomagajo spletni ponudniki, ki jih lahko pokličete po telefonu ali pa jim pošljete mail z vsemi vprašanji, ki vas zanimajo.

This entry was posted in Vsakdanje življenje and tagged , , . Bookmark the permalink.