Kaj nujno potrebuje vsak domači mojster v delavnici?

zagaČe si eden izmed tistih, ki vsakodnevno urejajo okolico, vrt, morda bazen ali pa je ograjo na balkonu potem si sigurno eden izmed teh, ki imajo svojo delavnico ali pa vsaj svojo lopo z orodjem. Pa točno veš kaj potrebuješ v lopi? Kaj ti manjka in kaj imaš odveč? Prva stvar v moji delavnici je bila žaga. Glede na to, da imam okoli hiše precej velik vrt po katerem raste kar precej dreves se mi je to zdela nujna ideja.

Seveda žage kot orodje obstajajo vseh vrst in niso vse primerne za vsakogar. V moji kolekciji najdeš motorno žago za večja drevesa, žago za obrezovanje žive meje, žago za les (lisičji rep), žago za železo in še kaj. Med jesensko vrtno orodje v moji lopi spadajo še grablje za listje, pihalnik listja, razne motike, samokolnica, sekira za les, delovni škornji in še in še.

Ko se bliža sneg te stvari vsakoletno premaknem v kot ali pa v kakšen drug prostor in nato prostor zavzame snežna freza, razne lopate, avtomobilske verige in podobne malenkosti. Seveda na polici poleg sto in ene barve za les, kovino in druge materiale prostor pobira tudi kantica z antifrizom, da je vedno pri roki ko ga zmanjka v avtomobilu.

Spomladi se bo prostor v veliki večini povrnil v trenutno stanje, le da bo svoje mesto zavzel še prezračevalnik trate in pa vrtna kosilnica katera skozi leto skoraj vsakič potrebuje kakšno malenkostno piljenje, zato se v omari nahajajo tudi različna manjša orodja za popravilo vseh zgoraj naštetih stvari. Od rezervnih delov, klešč pa vse do izvijačev. Ravno izvijači so tisti, ki se jih tekom leta izgubi največ in se potem najdejo po kakšnem letu, zato je le teh v delavnici največ.

This entry was posted in Vse za dom and tagged , , . Bookmark the permalink.