Izberite udarno kladivo z najvišjo rušilno močjo!

Prenove stanovanj in hiš predstavljajo izredno kompleksen proces, v katerem sodelujejo različni mojstri, materiali in strojna oprema. Če ste dober domači mojster in obožujete izzive, se lahko obnove lotite tudi sami, saj na trgu danes najdemo raznolika orodja po dostopnih cenah, kot je tudi udarno kladivo, čigar naloga je pomoč pri rušenju sten in odstranjevanju ometov, ploščic … Vsekakor predstavlja nepogrešljivo igračo vsakega mojstra, ki želi svoje delo opraviti čimbolj kakovostno in učinkovito.

Z visoko rušilno močjo nad raznolike materiale

Vsako udarno kladivo je sestavljeno iz več komponent, najpomembnejši element je udarjač, ki je hkrati tudi najtežji del stroja. Konica rušilca enakomerno in kontrolirano prodira v material, pri tem pa delčke poizkuša zadržati na enem mestu. Zaradi ergonomsko oblikovanega ročaja bo rokovanje z omenjenim strojem enostavno, udarno kladivo je tako varno za uporabo tudi za tiste malo manj izkušene mojstre. Tanka plast gume preprečuje zdrs med delom in tako mojstra varuje pred poškodbami pri delu. Zagotovite svojim delavcem najboljše pogoje in izberite pripomočke, ki ustrezajo samo najvišjim standardom kakovosti. Varnostno stikalo je namenjeno hitremu izklopu v primeru zdrsa.

Kako izbrati udarno kladivo?

Pred nakupom premislite, koliko udarne moči potrebujete in za kakšen projekt sploh gre. V grobem poznamo tri-tipsko in dvo-tipsko udarno kladivo, ki se razlikujeta po materialih, na katerih se napravi uporabljata. Dvo-tipsko kladivo je tako primerno za uporabo na mehkejšem betonu in pri odstranjevanju ostalih inštalacij. Tri-tipna naprava pa je bolj primerna za uporabo na trdih betonskih ploščah, pri katerih je potrebno uporabiti več sile. Pred nakupom preverite tudi število udarcev na minuto in moč, ki se meri v joulih. Lažja nakovala za udarjanje so bolj primerna za vrtanje pod kotom (kot so stene kopalnice), kjer udarna moč ni tako zelo pomembna, za preboj trših gradbenih pregrad se uporabljajo težje naprave, sestavljene iz tršega skeleta in še bolj kompaktnega ročaja, ki varuje pred zdrsom. Olajšate si svoje delo in izberite udarno kladivo, ki mu lahko zaupate!

This entry was posted in Vse za dom and tagged . Bookmark the permalink.