Ciper – počitniška destinacija za športne navdušence

ciper4Imate dovolj počitnic v krajih, ki so namenjeni zgolj poležavanju? Bi bili radi aktivni? Poskusili kaj novega? Potem je za vas prava počitniška izbira Ciper. Otok južno od Turčije, ki je skoraj vsak dan v letu obsijan s soncem.

Ciper ponuja igranje golfa, kolesarjenje, potapljanje, srfanje in jadranje, ter pohodništvo. Kot odlična destinacija za treninge je znan reprezentancam v različnih športih, ki na Ciper pogosto pripotujejo na priprave.

Ciper za premožne in navadne smrtnike

Ker na Cipru živi in tudi letuje veliko premožnejših tujcev, ne preseneča dejstvo, da ima Ciper kar tri mednarodno priznana golf igrišča z 18. luknjami. Za kolesarjenje je namenjenih na stotine kilometrov poti, potapljanje, srfanje in jadranje pa je zaradi lepote ciprskih plaž ravno tako nekaj posebnega. Temperatura morja ob Cipru je med 16 in 27 stopinjami, zato so tu vodni športi možni skoraj celo leto oziroma običajno dlje kot drugod v Mediteranu. Kaj pa pohodništvo? Ciper je eden tistih otokov, ki se lahko pohvalijo z večjimi gorskimi verigami, njegovo najvišjo goro Olimp, ki se dviga do višine 1.952 metrov, pa gotovo pozna prav vsakdo izmed nas. In takrat, ko vam ni do športa? Še vedno se lahko odločite za aktivnosti na plaži, ogled zgodovinskih znamenitosti, ali pa se podate v vodni park.

Več o Cipru najdete na tej povezavi.

This entry was posted in Potovanja and tagged , , . Bookmark the permalink.