Alergija na pšenico je ena od najbolj pogostih alergij

Alergije so postale nekaj popolnoma običajnega. Še zlasti pogosto so prisotne pri otrocih. Pri njih najpogosteje alergijo povzroča pšenica, zato morajo starši še toliko bolj paziti na to, s čim se prehranjuje njihov otrok.

Najpogostejši simptomi pri alergiji na pšenico so srbenje, otekanje ter draženje v grlu in ustih, srbeče ter solzne oči, driska, zamašen nos, težave z dihanjem in še bi lahko naštevali. Alergija na pšenico pa v resnici lahko povzroča še veliko hujše težave.

Pokaže se ob zaužitju hrane s pšenico

Alergija na pšenico je torej ena od najbolj pogostih alergij na hrano pri najmlajših ter se pokaže kot alergijska reakcija ob zaužitju hrane s pšenico. Vemo, da se pšenica lahko nahaja v številnih živilih, tudi v tistih, za katere sumimo, da bi sicer tudi lahko vsebovala pšenico. Previdnost v takšnih primernih ni prav nikoli odveč.

Nadomestki pšenične moke z drugimi vrstami moke

Do takšne vrste moke, ki ne bi slabo vplivala na vas, ker ste alergični na pšenico, lahko pridete s preizkušanjem najrazličnejših mešanic. Na splošno pa velja, da se veliko boljši nadomestek za pšenično moko dobi z mešanico različnih žit kot pa z enim samim.

V pecivih, ki so brez pšenice pogosto glavno vlogo prevzame riževa moka. Na trgu lahko izbirate med različnimi vrstami riževih vrst moke. Moka rjavega riža ima, na primer, zelo dober okus, ki spominja na oreščke.

Nas spletu je veliko prodajaln, ki vam ponuja številna zdrava živila pa tudi nadomestke za živila, na katera ste morda alergični. Z lastniki trgovin se lahko preko spleta ali telefonskega pogovora lahko celo dogovorite, da vam pripravijo kakšen poseben izdelek.

Sicer pa je vse več povpraševanja po brezglutenskih izdelkih, ki jih kupujejo tudi tisti, ki niso alergični na gluten. Različne raziskave so pokazale, kako takšni izdelki dobro vplivajo na zdravje človeka. Po njih posegajo tudi vsi tisti, ki si želijo na zdrav način izgubiti nekaj odvečne teže. Med najbolj priljubljenimi izdelki so brezglutenski kruh, pica in raznovrstne sladice brez glutena. Za njih pa ni značilno samo to, da so izjemno zdravi, temveč da so tudi zelo okusni.

This entry was posted in Lepota in zdravje and tagged , . Bookmark the permalink.